Hrana

Hrana

baklava, skiatos pekara, skiatos poslaticarnica

Restorani

U gradu, a i van grada ima brojnih restorana, skupljih ili jeftnijih, u zavisnosti od lokacije, ambijenta i kuhinje koju služe. Neki od specijalita po kojima je Skijatos prepoznatljiv su dagnje, pečena riba i jagnjetina, horiatiki i muzgavci na žaru. 

Predlažemo Asprolithos restoran, porodičan restoran u samom gradu sa veoma nasmejanim i ljubaznim osobljem.  Prosečna cena ručka ili večere se kreće između 30 i 50 eura. Ovde možete probati ukusnu grčku hranu a otvoren je tokom cele godine. Nudi dobru uslugu, hranu, atmosferu i više od toga. 

Avlios Yard Restaurant nalazi se u glavnoj ulici Papadiamantis. Zavučen je, sa belim stolovima, stolicama i lepo osvetljen u večernjim satima. Ima odličnu uslugu i možete svratiti na večeru, nakon šetnje kroz ovaj prelepi primorski gradić.

Nadomak grada, tačnije u povratku sa plaža, uvek možete naići na dobar restoran/tavernu. Tako u blizini 24. stanice, Agia Eleni, nalazi se jedna zanimljiva taverna Under The Pine Trees. Predivan ambijent, okružen borovinom, sa drvenim garniturama će vas oduševiti. Ukusna hrana, pre svega grčka, tradicionalna po jako pristupačnim cenama.

Maistrali  restoran se nalazi kod plaže Agia Paraskevi, na 16. stanici od grada. Služe mediteransku i grčku kuhinju i priznaćemo vam, preukusnu. Porodična taverna okružena zelenilom, uslužuju vas ljubazni domaćini. U dvorištu se nalazi malo igralište za decu, tako da je ova taverna pravi izbor za porodice sa decom. Na kraju večeri, dobijete besplatan liker i kolač, što potvrđuje samo ljubaznost i lepu atmosferu koja vlada u ovoj taverni.

Taverna Basilikos  je smeštena u malom dvorištu, u gradu Skiatos, u jednoj od uskih ušuškanih ulica. Usluga je na visokom nivou, a hrana autentična i ukusna. Služe odlično domaće vino, koje obavezno degustirajte. Probajte ukusnu supu od jastoga ili neko jelo od jagnjetine, koji su pravi specijaliteti ovog restorana. Savetujemo vam da obavezno uradite rezervaciju pre dolaska, jer se uvek traži mesto više. 

Fast Food

Nezaobilazno je i da na svom odmoru, ne pojedete makar jedan giros ili suvlaki, to možete i u manjim tavernama, ali pre svega u fast food restoranima, koji su manji, uglavnom sa ne mnogo stolova, ali su uvek puni naročito od strane mlađe populacije. Preporučujemo vam No Name, nalazi se u glavnoj ulici, a cena girosa je 2,5 eur. Može se naći i za 3 eur, uglavnom se vezujete za jedan restoran brze hrane ili za nečiju gostoljubivost, sve zavisi od vas. 

Kafići i pub-ovi

Od pabova i kafića obavezno svratite u bar Jasmine sa šarenim jastucima koji se nižu niz stepenice. Takođe preporučujemo Rock n roll pub, De facto, Old port House bar,  a za svaku preporuku je pub Marylin sa odličnom atmosferom i uslugom, ako biste noćni provod odlični su klubovi Tesla i Pure.

Pekare i poslatičarnice

U gradu postoji nekoliko pekara u sklopu koje je i poslastičarnica ili kafe, gde možete kupiti odlično pecivo ( kao što su pite sa kozjim sirom, spanaćem ) čuvene tiropite, ili pak neki ukusni dezerti i sladoled. Ariston pekara je najbolja i najveća pekara u gradu, nalazi se u blizini nove marine. Prosečna cena peciva je oko 2,5 evra. Tu su i pekare Mamma Mia i Ortuolides koja se nalazi na izlazu iz ulice Papadiamantis. Grčko pecivo je oduvek bilo specifično ukusno i neozabilazno je da tokom letovanja u Grčkoj ne svratite u neku dobru pekaru.