Najbolje plaže na Skiatosu

Najbolje plaže na Skiatosu

Kada  čitate o “divnim plažama” grčkih ostrva verovatno pomislite da je to još jedan marketinški trik. Međutim, Skiatos će Vam dokazati da grešite. Ovaj “egejski raj “ iznenađuje i impresionira na mnogo načina, ali najvise svojim brojnim i prelepim plažama.

Nakon jedne glavne priobalne ulice koja vodi od aerodroma do Kukunarija, možete se uvući u bilo koju uvalu i osećaćete se kao da ste pronašli komad Raja, samo za Vas.

Iz tog razloga smo unajmili džip i krenuli u obilazak.

skiathos, grcka, more, letovanje, destinacija,
Savršen pesak i kristalno čisto more

Prva plaža na koju smo naišli bila je Agia Paraskeva. Bila nam je izuzetno otkriće, zato što nije bila naša lokalna plaža, a nalazila se u neposrednoj blizini, odmah iza brda. Ovde smo mogli priuštiti ukusnu grčku salatu na plaži hotela Skiathos Princess. Naša lokalna plaža bila je Vromolimnos.

Baš uz plažu Agia Paraskeva je plaža Troulos. Ova mala uvala sa samo jednim restoranom gleda na maleno ostrvo do kog se može otplivati.

skiathos, grcka, letovanje, destinacija, more
Spas od vrućine potražite u prirodnom hladu

Najpoznatija plaža na Skiatosu je Kukunaries. Uglavnom zbog dugačkog dela koji ima savršen beli pesak kao i prelepu šumu. Ova plaža je jako popularna i ovde dolazi puno ljudi koji žele da uživaju u najčistijem pesku na ostrvu kao i hladovini i čistom vazduhu koju pruža šuma. Spoj plavog mora, belog sitnog peska i šume čini da se opustite i uživate u čarima koje ova plaža pruža.

Moja omiljena plaža bila je samo pored ‘zabavne plaže’ Kukunaries, a to je Agia Eleni.  Autobus ide samo do plaže Kukunaries pa se do plaže Agia Eleni može stići automobilom ili brodom. Iz tog razloga na plaži je manja gužva, posetioci su uglavnom lokalni i možete uživati u miru. Pesak se blago spušta u čisto more, a temperatura vode je bila više nego odlična. Na obali je bio jedan restoran i Tropical Beach Bar, gdje smo proveli puno vremena.

Sledeća plaža je plaža Aselinos. Do ove plaže je lako doći. Plaža je okružena velikim stenama. Severna obala je vrlo tiha, pa ovde možete uživati u miru i tišini. Plaža Aselinos na severnoj obali je jako popularna među lokalnim stanovništvom.

skiathos, lalaria, grcka, plaza, letovanje
Lalaria beach

Postoji jedna prelepa plaža do koje se može doći samo brodom. Nikako ne smete propustiti bas ovu plažu.  To je plaža Lalaria. Ova plaža je jednom rečju zapanjujuća. Ona se pojavljuje u svakoj brošuri o Skiatosu i za to postoji dobar razlog. Plaža je okružena belim stenama, čistim, belim kamenčićima, koji daju vodi intenzivnu tirkiznu boju. Ovu plažu reči ne mogu opisati, jednostavno je morate doživeti.

Grčka nudi veliki broj izleta koji omogućavajaju razne obilaske koje inače ne biste imali prilike da vidite. Jednodnevni izlet brodom oko ostrva ne smete propustiti. Svakodnevno brod obilazi i zaustavlja se na svim najboljim plažama, uključujući i plažu Lalaria. Cene izleta se kreću od 10 eura.

Kada smo konačno uspjeli stići preko brda do naše najbliže plaže, Vromolimnos, sigurno je da se nismo razočarali. To je kratka, uska plaža, na kojoj ima mesta za dva reda ležaljki. Plažu upotpunjuje bar, restoran Porto Paradiso sa DJ-om koji pušta muziku. Kafići Paradiso na moru bili su idealno mjesto za sunčanje i odmaranje.

skiathos, vromolimnos, grcka, letovanje, odmor, more
Vromolimnos beach
Comments are closed.