Najlepše plaže Skijatosa

Najlepše plaže Skijatosa

Skijatos je Grčko ostrvo u Egejskom moru. Ono je jedno od najglamuroznijih i najelitnijih destinacija u Grčkoj. Možda tome najviše doprinose atraktivne plaže Skiatosa.

Na ostrvu živi 6.160 stanovnika, od čega čak 5.000 u glavnom gradu Skijatosu. Gotovo kompletno stanovništvo je grčke nacionalnosti. Površina ostrva je 50km2. Izuzetno je šumovito. Severna strana ostrva je brdovitija, dok se južna pristupačnija.

Ostrvo ima svoj dobro organizovani aerodrom, i izuzetnu mrežu linija gradskog prevoza, pomoću kojeg možete doći do gotovo svih delova ostrva. Plaže Skiatosa su posebna priča. Na ostrvu se nalazi pregršt prelepih plaža, a mi vam predstavljamo samo neke od njih.

Kukunaries plaža

Peščana plaža koji je zaštitni znak ovog ostrva, i na koju sigurno svi pomisle kada se pomene Skijatos. Plaža ima prelepu Borovu šumu koja pravi prirodni hlad. Na samoj plaži postoji mogućnost da se oprobate u raznim sportovima na vodi.

plaže skiatosa

Megali Amos plaža

Megali Amos plaža se smtra gradskom plažom i nalazi se na obodu starog grada u gradu Skijatos. Plaža je peščana i turistima su dostupne taverne. Prilaz ovoj plaži je prilagođen, i sama plaža je dostupna pešačenjem.

Mandraki plaža

Idealna skrivena plaža na severnom delu, koja je idealna za avanturiste. U okruženju plaže se nalaze opremljeni kafići i taverne. Ovo je idealna plaža za ljude koji žele da pobegnu od svakodnevice.

Banana plaža

Ovo je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih plaža na celom Skijatosu. Još jedna potvrda, da su plaže Skiatosa .Plaža je prelepa peščana. Do plaže se jajne. Može doći autobusom (stanica 26). Na samoj plaži se nalazi parking, međutim put do same plaže nije baš najidealniji (strm i prljav).

Plaža je stenama podeljena na dva dela. Manji deo je namenjen nudistima, dok je drugi dostupan svim turistima. Na plaži su locirani i plažni barovi, iz kojih neprestano dopire muzika tokom letnjih meseci.

plaže skiatosa

Agija Paraskevi

Poznata plaža koja je izuzetno popularna, ali nikada nije prenatrpana. Sasvim je uređena i prilagođena turistima. Posebno je pogodna za porodice sa decom, jer je ulazak u vodu postepen. Plaža i obližnje mesti su dobili ime po crkvi Agia Paraskevi.

Trulos plaža

Ova plaža Skiatosa je udaljena 10ak minuta hoda od samog istoimenog mesta Troulos. Na plaži je nekoliko taverni, a postoji i mogućnost najma ležaljki i suncobrana, radi udobnijeg odomora. Plaža je poznata po gotovo zlatnoj boji peska.

(Igor Nikolić)

Comments are closed.