Najlepše plaže za decu na Skiatosu

Najlepše plaže za decu na Skiatosu

Skiatos je zeleno ostrvo koje se nalazi na severozapadu Egejskog mora koje broji preko 60 mahom peščanih plaža, sa kristalno čistim i azurnim morem. Jedno je od najbolje organizovanih grčkih ostrva sa svim potrebnim turističkim sadržajima i infrastrukturom, pre svega sa dobro organizovanim i povoljnim autobuskim prevozom do svih poznatih i skrivenih plaža ostrva Skiatosa.

Najpoznatije plaže su: Koukonaries, Lalaria, Megali Amos, Marata,Vasilijas, Vromnolimnos, Aselinos, Agia Paraskevi, Banana, Trulos. Teško je izdvojiti koja je najlepša jer je svaka lepa i drugačija na svoj način ali svakako se mogu izdvojiti one koje su za pogodne za porodice sa malom decom.

Koukonaries plaža – slobodno možemo reći da je ova plaža biser Skiatosa. Nagrađena je plavom zastavicom i proglašena za treću najlepšu plažu na Mediteranu. Dugu i široku plažu čini fini zlatni pesak. Okružena je zelenilom i borovom šumom koje pravi prirodnu hladovinu. Izdvaja je kristalno čisto more – zeleno plave boje. U područiju oko plaže se nalazi prirodni rezervat koji je svakako interseantan deci. U okviru plaže se nalaze tri taverne, dva kioska kao i centar za sportove na vodi. Osim što je preporuka za porodice sa malom decom, namenjena je i onim turistima koji žele da uživaju u divnom zalasku sunca, sunčanju i kupanju. Do nje se može stići gradskim ( stanica br. 22) ili sopstvenim prevozom.

Trulos plaža – je od grada Skiatosa udaljena 9 km u pravcu prema Koukaonaries plaži. Plaža je peščana i dobro organizovana. U neposrednoj blizini se nalaze prodavnice, marketi, taverne kao i bech barovi gde se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Turistima su na raspolaganju i sportovi na vodi. Plitko, prozirno i čisto more su samo neki od razloga zašto biste posetili i uživali u lepotama ove plaže. Do nje se može stići gradskim (stanica br. 18, a može i stajališta 19 i 20) ili sopstvenim prevozom.

Megali Ammos plaža – u prevodu Veliki Pesak. Najbliža je gradu Skiatosu, na svega 1 km udaljenosti, tako da ukoliko ne želite ići kolima ili autobusom do nje može doći i pešice. Plaža je duga i uska i dobro organizovana sa raznim sadržajima. Ima dosta kafića, restorana i taverni od kojih je najpoznatiji restoran Exandas gde možete probati ukusne i sveže morske plodove. U okviru plaže se nalaze prodavnice, marketi kao i bech barovi gde se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Poseduje i kabine za presvlačenje. Izdvaja je plitko more, krupni pesak i blizina grada Skiatosa tako da kao takva je idealna za porodice sa malom decom.

(Katarina Cvetković)

Comments are closed.