Popajevo selo na Malti

Popajevo selo na Malti

Koliko je neka destinacija interesantna turistima zavisi od sadržaja koje može da im ponudi. Pre svega, sam potencijal mesta znači mnogo, ali često za privlačenje gostiju to nije dovoljno. Usled toga, meštani i ugostitelji pokušavaju na svaki način da se dodvore posetiocu. Nude atraktivnije i zanimljivije sadržaje koji će ga privući.

Tako su i lokalci jednog sela na Malti prepoznali ovu potrebu. U svom mestu napravili pravi mali tematski park, posvećen jednom od najpoznatijih likova iz crtanih filmova – Mornaru Popaju.

Popeye, mornar popaj, spanac, crtani film, selo, malta
Popajevo selo na Malti

Slavni Popaj, mornar sa tetovažama i prepoznatljivom lulom, jedan je od onih animiranih likova koje roditelji najčešće spominju. Kako ovaj junak iz stripova i crtanih filmova snagu dobija nakon što pojede spanać, upravo on se najčešće spominje deci koja ovo povrće nevoljno jedu –


„Jedi spanać da bi bio jak kao Popaj“!

Rasplet priče odvija se tako što nakon porcije spanaća ovaj junak postaje jači, te sa lakoćom savladava svog večitog neprijatelja Badžu i osvaja srce drage Olive.

via GIPHY

Nakon crtanog filma, ovaj junak dobio je i svoj igrani film u kom tumači glavnu ulogu. I baš u ovom filmu rasvetljeno je da Popaj potiče iz ovog sela na Malti, nazvano Popeye Village.

Selo se izgradilo tokom 80-ih godina za svega nekoliko meseci, a u njegovu izgradnju uloženo je puno truda. Kućice iz ovog sela, kojih ima svega 19, predstavljaju pravu turističku atrakciju, a za njihovu izgradnju koristila su se specijalna drva koja su uvezena čak iz Holandije.
Iako je sve ovo izvedeno za potrebe snimanja filma, lokalno stanovništvo prepoznalo je buduću zanimljivost za privlačenje turista. Uz neke korekcije ovo mesto ubrzo je postalo tematski park, čiji muzeji, igraonice i plaže slave lik poznatog mornara.

Sve informacije o ovom neobičnom mestu možete pronaći i na njegovoj zvaničnoj web stranici.

Osim što je Popajevo selo veoma atraktivna destinacija za posetu cele porodice, ono je postalo i lokacija interesantna za sve vrste proslava. Mališani ovde rado proslavljaju svoje rođendane, jer imaju mogućnost da nauče nešto o svom omiljenom crtanom junaku, ali i da glume u sopstvenom filmu. Međutim, simpatično je da ovu atrakciju često biraju i parovi, koji baš svoj dan venčanja žele da proslave na što neobičnijem mestu.

Comments are closed.