Prelepe plaže Grčke

Prelepe plaže Grčke

Grčka je poznata po prelepim plažama, koje iz godine u godinu privlače sve veći broj turista. Ima ih puno i svaka od njih ostavlja svoj pečat, koji posetiocima ostaje u lepom sećanju.

Mirtos plaža (Myrtos beach)

Plaža na Kefaloniji, koja je 12 puta proglašavana za najlepšu plažu u Grčkoj. Očarava svojom lepotom, okružena visokim stenama, sa šljunkom i belim peskom i kristalno čistom vodom. Zbog nagle dubine prilikom ulaska u more i jače struje, nije pogodna za decu.

mirtos, plaza, kefalonija, grcka, letovanje
Myrthos

Navajo (Navagio beach)

Najpoznatija plaža na Zakintosu, do koje se može stići samo brodom. Turisti kada pristižu do ove lepe plaže, bivaju očarani belim stenama kojima je okružena, peskom koji daje još svetliju boju vode, kao i starim nasukanim brodom koji je glavna atrakcija ove plaže.

navagio, zakintos, plaza, grcka, letovanje
Navagio

Porto Kaciki (Porto Katsiki)

Plaža na Lefkadi, rangirana kao jedna od najlepših u Evropi. Prostrana sa belim peskom i sitnim šljunkom, opkoljena visokim stenama, sa tirkizno plavom i čistom vodom. Do nje se dolazi stepenicama koje se spuštaju do plaže, a na vrhu stepenica je parking i restoran.

Kukunaries (Koukounaries)

Plaža na Skiatosu, važi za jednu od najlepših zbog prozirne vode, mekanog peska i šume kamenog bora, koja daje udobnost, mir i prirodni hlad, prilikom boravka na ovoj plaži. Pored toga postoji i puno restorana, gde turisti mogu uživati u hrani i piću.

kokonaries, skiatos, grcka, letovanje, plaza
Koukounaries

Peradajs plaža (Paradise beach)

Plaža na ostrvu Mikonosu, koja je oličenje pravog raja za sve koji vole lude žurke na plaži, žurke koje traju duboko u noć, kao i za nudiste, i sve one koji vole uzbudljiv provod. A fenomenalna je i za sunčanje na toplom i mekom pesku.

Balos laguna (Balos Lagoon)

Najlepša plaža na Kritu, do koje se može doći autom ali zbog težine puta, preporučuje se dolazak brodom. Oduševljava prelepim pogledom koji pruža sklop kamena, tirkizne vode i ružičastog peska. Takav sklop prirode čini ovu plažu najslikanijom u Grčkoj.

Lindos (Lindos beach)

lindos, rodos, grcka, letovanje, plaža
Lindos

Plaža na Rodosu, nalazi se ispred istoimenog mesta Lindos. Odlikuje se peščanom plažom, mirnoćom, turistički lepo uredjena sa tirkiznom plićom vodom, tako da je idealna za odmor porodica sa decom. Ima prelep pogled na grad i tvrdjavu iz 4. veka.

Elafonisi (Elafonisi beach)

Nesvakidašnje lepa plaža na ostrvu Krit, upečatljiva po belom i ružičastom pesku, koji daje prozirno plavu boju vodi, da sve izgleda egzotično. Voda je mirna i čista, a plaža nezagadjena i ušušukana prirodom.

plaža, krit, grcka, letovanje, ostrvo
Elafonisi

Simos (Simos beach)

Pripada malom ostrvu Elafonisos, koja očarava plavom i mirnom vodom, belim peskom, i jedinstvenom vegetacijom. Pogodna je kako za parodice sa decom, zbog plitke vode i lepog peska, tako i za one koji vole ludu zabavu, jer uveče kreće muzika i provod u barovima koji su nadomak plaže.

Agios Prokopis (Agios Prokopios)

Plaža na ostrvu Naksos, prepoznatljiva po belom pesku, i tirkizno-plavom moru. Klimu ovog ostrva karakterišu duga i topla leta, sa malo jačim vetrom, pa je pogodna za ljubitelje surfovanja. Ono što fascinira turiste jesu stene koje izviru iz mora na severu, i zelenilo obasjano sunčevim zracima na jugu.

Comments are closed.