Vodič za Skiatos

Vodič za Skiatos

Fensi i badava – Skiathos

Skiathos je grčko ostrvo koje morate upoznati ako tražite fensi odmor ali i ukusan, lep, svidljiv i dopadljiv.
Na ovom malom ostrvu možete pronaći kafiće, brojne taverne, klubove, pa sve do radnji sa primamljivim suvenirima i poslasticama.
Dakle, ako želite stilski odmor za manje novca nego što izgleda, pogledajte ovaj fensi (ali badava!) Vodič za Skiathos.

skiathos, grcka, letovanje, odmor, destinacija
Ture brodićima

Gde ići i šta raditi?

Ako ste poput mene, došli ste u Skiathos sa malo očekivanja, zavalite se na ležaljku i upijajte sunčeve zrake na nekoj od mnogih plaža ostrva. Bila sam dva puta i obišla mnoge plaže ali za mene je najbolja Agia Eleni. Moraćete da uskočite u lokalni autobus ili iznajmite džip do Elenija.

plaza, skiathos, suncanje, destinacija, letovanje, grcka
Odmor na plaži

Razlog zbog kojeg mi se Agia Eleni dopada je plitka voda i zlatni pesak, tu je taverna za sve vaše potrebe za hranom i bar sa hladnim pićem na plaži. Takođe jedno od najboljih mesta za gledanje zalaska sunca, pogotovo ako ležite na jednom od barskih lenjivaca i pijuckate hladan Mitos za 3 evra.
Nezaobilazna plaža koju vredi posetiti je Koukanaries. Plaža je u obliku polumeseca, krasi je zlatni pesak i predivna borova šuma, ovde možete isprobati i razne vodene sportove. Posetite Vromolimnos ako želite da se zabavite i đuskate u moru, Kanapitsa Taverna, ako želite da se opustite i zavalite u stolici na samoj plaži. Ako ste u potrazi za zabavom onda je Banana Beach mesto za izlazak, preko dana je to mesto za kupanje sa čistom vodom, prirodnim hladom, a tokom večeri je poznata po žurkama na plaži koju opsedaju mladi.
Ako ne želite da se vozite vijugavim putevima, dobar način da vidite ostrvo je vožnja brodom. Ture brodom, kreću iz grada Skiathosa. Brod će vas odvesti na nekoliko plaža koje sam prethodno pomenula, a zatim i do Lalarije, prelepe bele kamene plaže do koje se može doći samo brodom.

skiathos, grcka, letovanje, odmor, destinacija
Skiathos

Da biste istražili unutrašnjost i neke od starih manastira na ostrvu, iznajmite automobil i pravac u unutrašnjost. Restoran Olive Thea odlično je mesto za uživanje u kuvanoj hrani s neverovatnim pogledom – čak nude i besplatan prevoz iz vašeg hotela ako želite da neko drugi vozi umesto vas.
Vredi provesti neko vreme u šetnji oko starog grada Skiathosa, diviti se arhitekturi i njuškati po buticima u uskim sporednim ulicama. Prilikom prve posete propustila sam najlepšu tavernu i radnje na Skiathosu, jer nisam izašla s glavne ulice, tako da vam ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno izgubiti se u lokalnim uličicama. Ako ste ljubitelj espadrila, slamenih torbi sa pufnicma i pletenih haljina (a ko nije?), ovde ćete uživati u kupovini.
Još jedan nezaobilazni događaj u gradu Skiathos je bioskop na otvorenom, koji prikazuje nova ostvarenja, kao i film koji je Skiathos stavio na kartu obaveznih destinacija. Mama Mia! Projekcije, se održavaju 3 puta nedeljno, gde publika aktivno učestvuje u filmu, peva pesme ABBA i pleše.

via GIPHY

Šta jesti?

Imali smo i preukusne obroke u gradu uključujući i italijanski restoran Lo & La, koji je skriven malo dalje, do stene koja gleda na staru luku.
Na drugoj strani grada pronaćićete brojne restorane s plodovima mora. Možete uživati u obroku u restoranu Windmill. Restoran ima pogled na luku i obavezno ga posetite ukoliko želite romantično veče sa voljenom osobom.
Znate kako se kaže:

”Kraj jednog putovanja je početak drugog”.

Skiathos je definitivno mesto koje morate posetiti.

Comments are closed.